Flyttfirma Sollentuna - tips och råd inför flytten

Dags att flytta? Det handlar om ett projekt som bör planeras. I synnerhet gäller detta om du bor i en större stad som Stockholm. Där kan externa saker - trafiken i synnerhet - komma att påverka din flytt och det måste du också ha med i beräkningen.

En flytt i en mindre stad är ofta enklare att genomföra - det är enkelt att få tag i en flyttbil, man har sina vänner tätt inpå, de flesta har egna bilar och så vidare. Det är, baserat på detta, också vanligare att man vid en flytt i Stockholm väljer professionell hjälp och anlitar exempelvis en flyttfirma i Sollentuna.

Väljer man att anlita en flyttfirma så kan man behålla den positiva känslan - en nystart i livet! - genom hela flytten och man slipper den oro och ångest som projektet kan föra med sig.

Så lyckas du med din flytt

Vill du emellertid flytta på egen hand så är rådet att du agerar på samma sätt som en flyttfirma i Sollentuna. Hur gör då en sådan? Vi ger några tips här nedan, men innan dess så ska vi även säga att du kommer att tjäna på att vara ute i god tid. Packa veckan innan, se till att det finns en flyttbil, säg upp exempelvis abonnemang och försäkringar (men ha en giltig sådan under själva flyttdagen).

Packa rätt. Använd riktiga flyttkartonger och undvik att fylla dessa till bredden. Välj några tyngre saker i botten och fyll på med lättare sådana i toppen. Böcker/textilier är en bra kombination.

Lyft rätt. Många gör sig illa i samband med en flytt och primärt så handlar det om ryggen. Lyft med dina ben! Se alltid till att fokusera på att lyfta med dina starka muskler och se till att hellre gå flera gånger. Ska ni lyfta tillsammans så se till att jobba som en enhet. Pausa och hämta andan!

Packa bilen. Hur mycket ryms i en flyttbil? Det beror på vem som packar den. Ser man till en flyttfirma i Sollentuna så kan personalen där maximera utrymmet i flyttbilen och rymma betydligt fler saker än vad privatpersoner lyckas med. På ett säkert sätt dessutom. Ett tips är att utse en person som packmästare som enbart arbetar med att stuva in i bilen. Det gör ofta skillnad - och på köpet så får ni också en person som vaktar mot stölder.

24 Jun 2023