Tandimplantat ger glädje i Göteborg

Att åter få en intakt tandrad är inte en självklarhet. För den som bor i Göteborg finns en klinik som hjälper till med tandimplantat om olyckan varit framme.

Richard hade varit på semester och kört omkull med den vespa han hyrt. Det hade kunnat sluta mycket sämre. Men trots att ha klarat sig utan större skador var han förkrossad. Flera tänder saknades och hade inte kunnat sättas tillbaka igen. Hur skulle han kunna visa sig i skolan igen?

Föräldrarna hade mött upp på flygplatsen och försökt att lugna den förtvivlade sonen. Det var inte förrän de berättade att de bokat tid hos en tandläkare som han samlade sig och undrade vad en sådan skulle kunna vara till hjälp för honom. Var det meningen att han skulle få löständer vid tjugo års ålder?

Lyckan är att få tandimplantat

Föräldrarna kunde inte svara på frågan men trodde inte att det var fallet. Tekniken hade gått framåt med en rasande fart. Väl inne på kliniken fick föräldrarna sitta och vänta medan sonen fick hjälp. Efter vad som kändes som en evighet kom han ut med ett stort leende. De kunde göra tandimplantat i Göteborg.

Föräldrarna såg oförstående ut och han förklarade att de skulle operera in skruvar i käkbenet. När det hade läkt skulle konstgjorda tänder skruvas fast. Ingen skulle sedan kunna gissa att tänderna inte var hans egna. Visst var det häftigt avslutade han. De båda kunde inte mer än att nicka och dras med i sonens lyckorus.

31 May 2022