Tandläkarkonsten har kommit långt

Efter en lång historia av tandvård finns nu en metod som erbjuder genomskinliga bettskenor för att reglera dina tänder. Du slipper med andra ord jobbiga tandställningar som irriterar.

Forskning i antropologi föreslår att människan började borsta tänderna för så länge sedan som 9 000 år sedan. Ur det perspektivet är det ganska häpnadsväckande att vi fortfarande har så stora problem med tänderna som ibland kräver att vi reglerar dem. Även om utvecklingen och tekniken gått i rasande fart i modern tid så har det inte alltid gått så fort. Den första tandläkaren man känner till vid namn, Hesy-re från Egypten i mitten 2 000-talet före Kristus, använde bland annat magi och vidskepelse i sin tandvård. Idag skulle du nog höja på ögonbrynen om din tandläkare försökte driva ut onda väsen ur din mun för att bota din tandvärk. Men ur ett annat perspektiv kan man nästan få känslan av att tandvård är magi. Speciellt när det handlar om Invisalign, som är en väldigt modern metod för att reglera tänder.

Reglerar tänder till perfektion

Invisalign ger nämligen möjlighet för dig att ha en osynlig tandställning. Ja, du läste rätt. Det är tack vare genomskinliga bettskenor som byts ut en gång i veckan som det är möjligt. Ingen mat som fastnar i tandställningen längre. Ingen som tror att du är en robot från framtiden här för att förstöra mänskligheten när du ler med all metall i munnen. Det enda som syns är dina tänder, på väg att regleras till en perfekt tandrad igen. Mer om invisalign hittar du här: invisaligngöteborg.se

20 Apr 2021