Tandläkare Jönköping - hitta rätt mottagning

Hur ska man egentligen tänka gällande en tandläkare i Jönköping? För många så är detta inte ens en fråga - man tar för givet att man är bunden till Folktandvården och man väntar vackert in kallelsen därifrån, även om det tar tid. Och, det gör det. Tyvärr är köerna till Folktandvården över hela landet extremt långa och vad gäller Jönköping så är detta inget undantag.

Det man kan göra är att söka sig till privata alternativ och välja en privat tandläkare i Jönköping istället. Du tar med dig alla förmåner - exempelvis högkostnadsskydd - till den nya mottagningen, men du får ofta mindre köer, bättre lokaler, ett större utbud av behandlingar och ett - i många fall - bättre bemötande.

Fördelar med privata tandläkarmottagningar

Tandvård brukar ofta lyftas fram som ett exempel på där privatiseringar gjort skillnad till det bättre - och det finns också fog för detta. Faktum är att de privata initiativen, åtminstone i större städer, gjort en enorm skillnad och gett privatpersoner en möjlighet att genomföra de viktiga besöken hos tandläkare och tandhygienister. Vi tänkte här nedan räkna upp några fördelar med att välja en privat tandläkare i Jönköping:

  • Snabb vård. Du kommer direkt se att du prioriteras och att det är enklare att få tid för undersökning och vård. Även akuta ärenden går snabbare då många mottagningar ger möjlighet till akut tandvård oavsett dag och tid på dygnet. En annan fördel är de mer generösa öppettiderna.
  • Bättre priser. I många fall kan man se bättre priser hos privata tandläkare och i synnerhet i samband med olika kampanjer. Detta gäller både vanlig tandvård, produkter och exempelvis estetisk tandvård.
  • Bättre miljö. För folk med viss rädsla för tandläkare så spelar miljön en avgörande roll. Privata tandläkare inreder sina lokaler på ett tilltalande och mer avslappnande sätt. Dessutom har man ofta speciella metoder för att underlätta för personer med fobi eller ren tandläkarskräck.
21 Nov 2022