3D-tatuerade ögonbryn ger hela ansiktet ett lyft

Många kvinnor får problem med ögonbrynen när de blir äldre. Det är lätt att ta i lite för mycket när man plockar sina ögonbryn och för många blir det som ett beroende att stå med pincetten och försöka få till de perfekta brynen. Tyvärr är det så med ögonbryn att de inte alltid växer tillbaka om vi plockat dem för mycket. Glesa och sönderplockade ögonbryn är därför ett problem för många kvinnor, som i stället försöker fylla i med smink och andra knep.

Att känna olust i stället för glädje

Att skämmas för sina ögonbryn är inte kul. Ögonbrynen påverkar mycket av ansiktets mimik och hur vi uppfattas av andra människor. Det är svårt att le och vara glad när man skäms över någon detalj i sitt utseende, vilket gör att man ofta ser nedstämd ut i sociala sammanhang. Och den som ser nedstämd ut blir ofta bemött på samma sätt av omgivningen, vilket gör att man känner sig ännu mer nere, osv. En nedåtgående spiral som är svår att ta sig upp ifrån. Många kvinnor som befinner sig i den här situationen väljer därför att 3D-tatuera nya ögonbryn.

Gammal företeelse med ny teknik

Att tatuera ögonbryn är en metod som har funnits sedan åttiotalet, men det är först på senare tid som tekniken kommit som gör att det går att tatuera realistiska ögonbryn, som knappt går att skilja från riktiga. Tekniken heter microblading och ger 3-tatuerade ögonbryn där varje hårstrå är individuellt utformat och mycket tanke ligger bakom designen. Tatueraren, eller hudterapeuten, tar hänsyn till ansiktets form och klientens hud- och hårton för att anpassa färgen Minsta detalj som hårstrånas tjocklek och hur de ligger i förhållande till varandra gås noga igenom och analyseras med hjälp av digitala verktyg. Jämför med hur en ögonbrynstatuering tidigare gick till, där man i princip bara målade två tjocka streck över ögonen, så ser du att tekniken kommit långt.

Sitter inte för evigt

En annan sak som skiljer en 3D-tatuering med microblading från en vanligt tatuering är att den är semi-permanent. Den sitter inte för evigt, utan bleknar bort efter ett par år. Ganska skönt att veta för den som är lite osäker, det är ju trots allt en tatuering i ansiktet vi talar om. Anledningen till att tatueringen försvinner efter ett par år är att microblading-tekniken lägger färgen i det andra hudlagret uppifrån i stället för det tredje, där man lägger vanliga tatueringar. Det andra hudlagret byts ut ungefär vartannat till vart tredje år, så vill man ha kvar sina 3D-bryn bör man göra om behandlingen vartannat år ungefär.

3D-tatuering i Stockholm

I Stockholm finns många salonger som erbjuder 3D-tatuering av ögonbryn med microblading. Det är viktigt att du väljer en salong med gott renommé; du ska inte gå på pris utan i stället titta efter vilka som erbjuder den bästa servicen, erbjuder garanti, har ansvarsförsäkring och certifikat. Skönhetsbranschen är relativt oreglerad i Sverige och i Stockholm finns tyvärr många oseriösa aktörer, även om de proffsiga salongerna är fler. Du kan kontrollera salongen genom att kolla med Stockholms kommun om verksamheten är registrerad för behandlingar med skärande och stickande verktyg. Du kan även kolla sociala medier om du vill veta vad tidigare kunder haft för erfarenhet av salongen.

Med rätt utförare kan du få nya ögonbryn som ger dig ditt leende tillbaka. Dessutom får du bonusen av att slippa noppa, sminka och ständigt oroa dig över hur ögonbrynen ser ut, något som spar både tid och kraft. 3D-tatuerade ögonbryn är en fantastisk investering, förutsatt att du tar hjälp av rätt person.

Läs mer: http://www.3dtatueringögonbrynstockholm.se.

16 Jun 2018