Allmänt om fillers

Fillers är en injektionsbehandling som görs i kosmetiska syften. Främst används det för att lägga till volym, förändra konturerna i ansiktet samt att fylla ut rynkor. Oftast är det i ansiktet på halsen och på händerna som injektionerna görs. Resultaten blir ett mer slätt och fylligare utseende på områdena där det görs.

Ofta används fillers av patienter som vill motverka ålderstecken. Kanske har dessa ålderstecken visat sig ovanligt tidigt, eller så handlar det om en äldre patient som vill bevara eller få tillbaka sin ungdom. Generellt sett är fillers en av de mer populära behandlingarna att göra – särskilt när det handlar om just att motverka ålderstecken. Resultaten syns omedelbart, samtidigt som behandlingen är förenad med mycket få risker.

Allra mest populärast är fillers kanske i storstäderna (Stockholm och Göteborg t.ex.). Särskilt i Stockholm är utbudet av kliniker stort. Dock behöver man givetvis inte bo i Stockholm, Göteborg eller Malmö för att göra en behandling med fillers – kliniker som utför detta finns utspritt över stora delar av landet.

Vem bör använda sig av fillers?

Fillers bör användas av dem som känner att de vill släta ut, få bort rynkor eller allmänt motverka ålderstecken. Kanske har man djupa eller markerade påsar under ögonen eller linjer och rynkor vid ögonbrynen eller munnen. Det här kan en behandling med fillers effektivt motverka.

Den som önskar addera volym till vissa delar av ansiktet, till exempel kinderna, läpparna eller käklinjen, kan även använda sig av fillers. Annat som kan motverkas med fillers är ärr eller områden som drabbats av acne eller andra typer av besvär. Generellt sett är fillers för dem som vill undvika kirurgi men ändå se snabba och tydliga resultat.

Fördelar med fillers

Många fördelar finns med att använda sig av fillers. En av dem har nämnts ovan – man slipper kirurgin. Istället krävs endast en injektion (eller flera beroende på önskemålen) för att få snabba och tydliga resultat. En annan fördel är att det är en populär typ av behandling, och att många kliniker erbjuder det. Nästan oavsett var man bor i landet behövs ingen längre resa för att göra en fillerbehandling. Störst utbud finns givetvis i Stockholm och i Göteborg, men en hel del kliniker runt om i landet finns som erbjuder detta.

Nackdelar

Givetvis finns det också nackdelar. En av dem är att resultatet inte är permanent. Vill man ha kvar effekterna krävs regelbunden påfyllning. En annan nackdel är att resultatet kan skilja sig åt en del beroende på erfarenheten och kompetensen hos kliniken. Valet av klinik är alltså inget som bör förhastas.

Mer info om fillers finns att hitta här: http://www.fillersstockholm.se/.

1 Feb 2017