Drömmen om ett vitt leende och mer hår

Alla har vi något som vi skulle vilja förändra hos oss själva. Det kan handla om att bli lite smalare, det kan innebära att man vill ha lite större bröst, det kan innebära att man vill ha en större rumpa likväl som det kan handla om att man skäms över sina gula tänder. Oavsett vilket så finns det idag fler vägar att gå.

Tidigare så handlade lösningen mest om att få pekpinnar kastade på sig. Du väger för mycket - ät mindre, träna mer och så vidare. Idag så har man generellt en lite mildare syn på vad som är rätt eller fel och de allra flesta ser att frågorna är allt annat än svarta eller vita. Någots om i sin tur gjort att synen på skönhetsingrepp kommit att ändras och att sådana idag möts med mer acceptans. Det är bra.

Större acceptans mot skönhetsingrepp idag

Talar man om komplex och skam så måste man också kunna möta de lösningar som erbjuds utan att tvingas gå i försvarsställning gentemot omvärlden och nära och kära. Idag så kan man lösa de flesta problem och det behöver heller inte innebära regelrätta operationer - med alla risker som kommer med sådan. Nej, utvecklingen har gått framåt rejält.

Ta bara botox och fillers; två behandlingar som kan hjälpa till att ge läppar mer fyllighet och som samtidigt kan släta ut en rynkig panna hos en äldre person. Det är goda exempel på där skammen ersatts och där man kan se att såväl ung som gammal använder botox - något som dessutom ät en behandling som erbjuds hos välrenommerade tandläkare.

En hårtransplantation som fungerar

Manliga och kvinnliga komplex - finns det sådana? Ja, det finns det. Skillnaden är att kvinnor - på grund av yttre press - ofta drabbas av fler komplex kring sin kropp. Då man talar om män finns egentligen bara ett: att tappa håret. Det innebär skam och det innebär att man skäms över hur man ser ut; inte sällan drabbas män med håravfall av en slags social fobi som ett brev på posten. Man drar sig för att gå ut då man tycker att alla andra tittar på hårfästet snarare än i ögonen.

Vi vet att de gamla lösningarna sällan fungerat väl. En tupé eller en peruk syns, en hårtransplantation syns också - men även den på fel sätt. Kort sagt: andra kan se att man skaffat hår på ett konstgjort sätt. Den gamla typens hårtransplantation innebar ett snitt och en förflyttning av hår i massor. Det gav ett resultat som blev fjunigt och där man verkligen kunde se att en person nyligen genomfört ett ingrepp. Dessutom så var effekten sällan långvarig.

Därför är det tacksamt att se att en ny metod fungerar bättre. Den innebär att hårsäckar flyttas med större omsorg - med hjälp av speciella nålar så transplanterar man hårsäckar från ett hårrikt område till ett annat. Ingreppet med denna metod - FUE, som den kallas - tar tid och själva resultatet får man också vänta på. I mellan 6-10 timmar kan ingreppet hålla på och innan man fullt ut kan se effekten så får man räkna med upp till ett år. Den effekten är dock värd att vänta på.

Mer infohttps://www.hårtransplantation.net.

20 Nov 2018