Ett nytt bländande leende

Beställ ett nytt leende. Har man levt ett helt liv med tänder som man inte varit nöjd med? Då är det fullständigt lycka att kunna fyra av ett bländande leende. Som man dessutom är stolt över.

Hur många gånger har man inte stått där framför spegeln och önskat att man kunde rätta till både det ena och det andra. Skillnaden idag mot för kanske 50 år sen är att nu är det möjligt för alla. Faktum är att det är inte bara möjligt. Med dagens teknik är det enkelt och inte det minsta smärtsamt. När de är klara för att göras kan man få dem så snabbt som inom 24 timmar. Så googla fram en klinik som gör skalfasader och sen är det bara att starta resan mot nya vackra tänder.

Hur går det till

Man kan dela in processen i tre delar.

När man bestämt sig för att göra skalfasader tar man kontakt med kliniken och bokar in en tid för konsultation. Då får man träffa en tandläkare och tillsammans pratar man om vad man har för förväntningar och drömmar. Man gör en scanning eller tar röntgenbilder som ska användas vid framställning av skalfasaderna.

Vid det andra besöket får man prova och se så att de passar och att man som kund är nöjd. Om man är det så skapas då ett definitivt avtryck. Om inte så får man komma tillbaka en gång för att göra eventuella slipningar så att fasaderna blir perfekta.

Vid sista besöket är det dags. Man provar igen för att försäkra sig om att de är precis så som man vill ha dem. Är man nöjd ska de sättas fast, cementeras. När detta är gjort är de permanenta och kan inte tas bort. Man får instruktioner i hur man ska ta hand om sina tänder så att de är bländande långt in i framtiden.

Vad är de gjorda av

Tänderna framställs av handmålat porslin och kan göras i olika tjocklekar. De kan faktiskt vara så tunna som 0,1 mm. Dessutom är en av de bästa aspekterna att man inte behöver borra eller slipa i tänderna under insättningen. De cementeras permanent fast på tandens fasad. Tandläkarna kan även ändra utseende och färg på tänderna. Så har man någon tand som inte har den form man skulle önska, ja, då är det bara att forma den nya tanden på ett annat sätt.

17 Sep 2020