Hitta rätt tandläkare på Östermalm

Att gå till tandläkaren är något som de flesta inte tycker är särskilt roligt. Vissa är till och med riktigt rädda för det, vilket gör behovet av en bra tandläkare ännu viktigare. Som boende på Östermalm har du väldigt många kliniker att välja mellan. Faktum är att det finns många tandläkare per invånare och i förhållande till den relativt lilla yta som utgör Östermalm. Här ger vi ett par tips om hur du kan hitta den bästa tandläkaren just för dig. 

Kolla upp omdömen

Ett effektivt sätt att hitta en bra tandläkare är att titta på omdömen. Tandläkarna på Östermalm är normalt sett välbesökta, vilket leder till att det finns ett ganska stort underlag av omdömen och recensioner att ta del av. Det ska tilläggas att de allra flesta tandläkare i Östermalm har fått mycket bra omdömen, och att man behöver leta en stund för att hitta något negativt. 

Samtidigt skiljer sig underlaget av recensioner mellan olika kliniker starkt. Vissa har flera hundratals omdömen, medan andra bara har ett fåtal. Att en klinik har många och goda recensioner tyder inte bara på att de gör ett bra jobb – utan även att de är välbesökta. Det kan kännas tryggare att gå till en tandläkare med många och bra omdömen, än få bra omdömen – även om de får samma samlade betyg i slutändan. Dessa typer av omdömen kan du hitta i karttjänster och på olika plattformar på nätet. 

Pris

Att välja den billigaste tandläkaren man kan hitta behöver inte nödvändigtvis vara av ondo – men det kan vara ett tecken på att kliniken inte är den bästa. Duktiga tandläkare tar ofta lite högre priser eftersom de kan – deras kompetens är fortfarande efterfrågad, även om priserna är något högre än hos de allra billigaste. Ett väldigt billigt pris kan också innebära att kliniken drar ner på andra saker, men det är förstås svårt att spekulera om.  

När du ser att en gratis tandvårdsundersökning erbjuds, kan det vara ett bra tillfälle att gå till tandläkaren och få ett intryck på plats. Dessa undersökningar är normalt marknadsföring, där kliniken vill ha fler kunder. En satsning av den här typen kan tyda på att tandläkaren på Östermalm är seriös, med tanke på att de är en relativt stor satsning på marknadsföringen. Det här är dock verkligen inte hugget i sten – men det är ett ambitiöst sätt att marknadsföra sin klinik på. De mer etablerade klinikerna behöver sällan göra så. Läs mer om tandläkare på Östermalm på: http://www.tandläkarehellsing.se.

30 Mar 2018