I Jönköping finns det bra tandvård

Har ni flyttat till Jönköping och söker en ny tandläkare? Kanske någon som hela familjen kan gå till? Relationen till tandläkaren blir ofta långvarig var därför noga med vem ni väljer.

Även i Jönköping förespråkar tandläkarna att man regelbundet ska gå och kontrollera sina tänder. Många skjuter tyvärr upp tandläkarbesöket. Kanske av ekonomiska skäl då de tror att det kommer att bli kostsamt eller så lägger de hellre pengarna på annat. Det finns även de som känner obehag av att gå till tandläkaren och är rädda för att det ska göra ont. Men det finns också de som inte har hittat någon tandläkare som de känner sig nöjda med eller vet inte vem de ska gå till. Här i Jönköping finns det flera skickliga tandläkare att välja mellan. Man kan välja att gå till Folktandvården eller till en privatklinik.

Det är viktigt att regelbundet kontrollera munhälsan

Går man regelbundet till tandläkaren minskar risken för stora fel och kostsamma behandlingar då man ofta hinner rätta till problemen innan felen uppstår. Det kan vara små saker som att man missar att borsta på insidan av tänderna och att man i längden riskerar att få karies om man inte rengör tänderna bättre. Kanske har man början till ett hål i en tand och tandläkaren ordinerar extra borstning med fluorpreparat och man slipper karies och att laga tanden. Har man bra munhälsa brukar det räcka med att gå vartannat eller vart tredje år till tandläkaren. Men man kan behöva gå oftare om man exempelvis har återkommande problem med tandsten och inflammation i tandköttet.

Så hittar ni rätt tandläkare

När man väljer tandläkare här i Jönköping kan det vara bra att välja någon i närområdet där man bor eller arbetar. Då minskar risken för att man skjuter upp besöket då det blir enkelt att hinna med tandläkarbesöket på väg till eller hem från jobbet eller skolan. Som barnfamilj kan det också vara bra om alla går till samma tandläkare. Då spar man tid och det blir lättare att få ihop livspusslet. Det finns flera bra tandläkare i Jönköping som erbjuder barntandvård. Många av dem utför även olika specialistbehandlingar som tandreglering, tandimplantat, tandblekning och bettskena. Självfallet finns det även akuttandvård. Priserna kan skilja mellan de olika klinikerna så det kan vara värt att jämföra innan ni bestämmer er. Speciellt om ni är i behov av en specialistbehandling som oftast är lite dyrare.

6 Aug 2020