Munhälsa och ett vackert leende

Letar du efter en tandläkare i Hallonbergen som både är förstående, proffsig och som tar humana priser? Då kan du kosta på dig ett riktigt brett leende när du har fått din behandling där.

En tandläkare är förstås expert på allt som gäller hela, snygga tänder och munhälsa. Du kan få hjälp med så mycket, från lagningar och avancerad käkkirurgi till tandblekning och implantat. Skalfasader ger vita fina tänder och skonsamma bettskenor gör att ditt leende blir perfekt. Att tandläkaren sedan har som policy att alla ska ha råd att gå dit är extra värdefullt.

Inga fall är hopplösa

För den som har riktigt fula tänder och knappt vill gå till tandläkaren eller som är rädd för att gå dit för att det är för dyrt, gäller det att hitta rätt tandläkare, som ser möjligheterna och håller en måttlig tandvårdstaxa. Man kan korrigera tänder som sitter snett, och man kan bleka tänder som är gula. Finns det bara en tandstump kan man sätta på en krona och få en hel tand med fina konturer. Saknas tänder kan man skruva fast en konstgjord tand. Den fästs med en titanskruv. Titan är ett material som förenas med käkbenet så att det blir som en vävnad och känns som en riktig tand.

Gäller det vanlig undersökning, röntgenbilder och allmän kontroll av tänderna, är det bra att man har samma tandläkare hela tiden, som vet vad som är gjort tidigare. Oavsett vilket skick dina tänder är i, har tandläkaren stora kunskaper och kan ge dig det bästa förslaget och rådet. Det är viktigt att inte missa sina återkommande kontroller, så att man ser om det har blivit hål och kan laga dem innan de blir för stora.

Akutfall och semesteröppet

Tillgängligheten är också viktig. Får du akut ont är det sällan tandvärken går över utan åtgärder. Smärtan signalerar att något är fel med din tand, och då är det bra att du kan få komma till en tandläkare direkt. Även under semestern finns det folk på plats, så att du snabbt kan få behandling. En sådan tandläkare vill man ha, som ställer upp för sina patienter.

Sedan är ju egenvården något av det viktigaste för att man ska få behålla sin munhälsa. Borstar man tänderna noga och använder tandtråd, får man bort matrester som annars kan skada emaljen. Det finns också speciella mellanrumsborstar, och man kan förhindra både plack och tandlossning genom att hålla en hög munhygien.

4 Aug 2020