Så kan du få tillbaka fylliga läppar

Det händer mycket med kroppen när den åldras. De flesta som har gått igenom det, vet att det mesta både i kroppen och i ansiktet åldras. Hur mycket  man åldras är ganska olika. Allt beror på hur man lever; röker man mycekt kan huden i ansiktet bli rynkigt och gulaktigt av nikotinet. Många som har rökt under den mesta tiden av sitt liv, får ett utseende som ser rynkigt och lite "inrökt" ut. Är man överviktig, kan man få dubbelhaka. Har man stor mage, får man lätt rynkor på magen, liksom på lår och vader. Är man väldigt smal är det lätt att huden blir rynkig. Har man solat mycket kan huden se väldigt rynkig ut. Solen tär väldigt mycket på huden, så vill man vara aktsam om huden bör man vara sparsam med solandet.

Så kan ansiktet påverkas av åldrande

I ansiktet kan man få rynkor kring ögon, munnen och i pannan, beroende på hur man gör med sitt ansikte och sin mimik. Huden är ju elastisk, medan man ännu är ung. Elasticiteten i huden avtar när man blir äldre. Det innebär att har man lett, skrattat och gråtit några gånger i sitt liv, poåverkas huden. När man har lett ett 1000-tals gånger i sitt liv, återgår huden inte till sin ursprungliga form utan rynkorna kring ögon och mun blir permanenta. En annan ssak som händer med ansiktet är att läpparna blir smalare. Kindbenen som tidigare var höga blir mindre. När det kommer till rynkor i ansiktet är det bra att ha lite underhudsfett som stramar åt rynkorna i ansiktet. Går man däremot ner i vikt, blir det rynkor där fettet förut fyllde ut rynkorna.

Detta kan du göra för att motverka åldrande

Egentligen finns det inte så mycket som man kan göra på naturlig väg för att förhindra åldrandet. Man kan ju inte sluta le, skratta eller gråta och gå omkring med ett stelt ansikte hela sitt liv. Det man kan göra är ju att inte röka, dricka eller sola, och försöka skydda ansiktet så mycket mot stark sol som man bara kan. Men mycket mer kan man faktiskt inte göra. Visserligen kan man sminka sig så att det ser ut som att man har tjocka läppar, men när man tar bort sin make-up syns det ändå vilken form man har på läpparn.

På samma sätt är det med kroppen. Man kan träna och se till att hålla sig smal. Men den som är smal brukar ha små bröst, och det är inte alla som vill ha det. Det är därför som många av de skönehtsingrepp som man gör numera, är så pass eftertraktade som de är. Läs mer om de olika slags skönhetsingrepp som man kan utföra på: http://www.lifetimeclinic.se.

10 Jan 2019