Skalfasad är åtgärden mot gula tänder

Idag kryllar det av olika behandlingar för ett vackrare leende. Man önskar sig en vacker rad av fina, vita och hela tänder. En skalfasad åtgärdar dina spruckna och missfärgade tänder.

Vad är en skalfasad? Precis som en fasad ger ett vackert ytskikt på ett hus, kan en skalfasad ge tänderna ny skönhet. En skalfasad är ett lövtunt hölje som fästs ovanpå tänderna. Det döljer felen och ser ut som helt nya tänder. Man kan ha haft otur och skadat en eller flera framtänder. En tand som har en annan storlek än resten eller en sprucken tand kanske skapar komplex. Missfärgade tänder på grund av tobak eller mycket kaffedrickande kan också göra att man drar sig för att le sitt största leende.

Ge leendet en ny chans

Behandlingen är enkel. En fasad sätts på dina naturliga tänder och kommer att skapa ett symmetriskt leende. Den naturliga tanden slipas några millimeter för att kunna fästa fasaden. Väl på, kommer skalfasaden, om man sköter om den väl, att hålla i 20 år om det är porslin och 10 år om det är komposit. En fasad i porslin missfärgas inte som vanliga tänder och tål ganska mycket. Detta är populära behandlingar för ett vackrare leende, för har man en sned tand, stora mellanrum mellan tänderna eller om de är missfärgade, kan man gömma dem bakom en fasad. Man brukar få en gratis konsultation hos tandläkaren. Där kollar man upp om man är redo för behandlingen och råd på hur man tar hand om skalfasaden.

3 Dec 2020