Ta bort håret med laser – permanent

Den som inte vill ha hår på kroppen kan ha glädje av en hårborttagning med laser. Det kräver endast ett antal behandlingar, varefter kroppen blir permanent hårfri på det behandlade området (om behandlingen har utförts rätt).

Hårborttagning med laser har snabbt blivit populärt i storstäder som Stockholm och Göteborg, men också i mindre städer runt om i landet. Den snabba ökningen i popularitet beror i hög grad på den snabba teknologiska utvecklingen som möjliggör behandlingen. Hårborttagning med laser är fortfarande ganska nytt, och det är ännu många som inte är bekanta med det.

Flera faktorer spelar in för resultatet

Vilka resultat som behandlingen ger beror på flera faktorer. Bland annat beror på det behandlarens kunskap i hög grad. Om du kan välja, kanske det är bättre att välja en stor klinik i t.ex. Stockholm med erfarna behandlare, än en mindre som inte har behandlat särskilt många patienter ännu. I relation till andra liknande behandlingar är behandlarens roll starkt avgörande.

Vidare beror resultaten på din hud- och hårfärg. För att resultaten ska bli bra måste det vara mer pigment i håret än vad det är i huden. Laserns ljus passerar nämligen genom huden och omvandlas till värme först när ett mörkare hårstrå träffas. Ju ljusare hudfärgen är, desto mer släpps laserns energi igenom. Det är samma princip som att ljusa ytor förblir svala under sommaren, medan svarta ytor kan bli brännheta.

Viktigt att hitta en bra behandlare

Flera tekniker finns för hårborttagning med laser. Viktigt är dock att tekniken kombineras med god kunskap hos behandlaren för att hårborttagningen ska bli lyckad.  När du ska hitta en klinik kan du göra en sökning online i stil med ”hårborttagning laser Stockholm” (där du ersätter Stockholm med din stad) för att sedan granska de kliniker som kommer upp. Kolla gärna igenom flera aktörer och läs mer ingående om vad de erbjuder i sina behandlingar. Som alltid bör du aldrig genomgå en dylik behandling innan du känner ett förtroende för kliniken och den som behandlar dig.

Tekniker

  • Diodlaser. Diodlaser används för allt ifrån ljus till ganska mörk hud. En nackdel med Diodlaser är att den inte sällan har svårt att få bort de allra smalaste hårstråna.
  • Alexandritelaser. Den här lasern är mest effektiv för ljushyade personer. Har man ljus hud och mörka hårstrån ger sex behandlingssessioner runt 80 till 90 procent permanent hårborttagning.  
  • Nd:Yeag-laser. Nd:YAG-laser är den bästa lasern för mörk hud. Ofta krävs ett antal fler behandlingar med den här lasern än Diodlaser eller Aexandritelaser för att nå önskat resultat.
18 Aug 2017