Tänk på detta vid ett ansiktslyft

Att titta sig i spegeln och inte känna igen sig är tyvärr något som de flesta av oss kan – eller kommer att kunna – relatera till. Kort och gott – i takt med åren så kommer saker och ting att ske med kroppen. Muskler försvinner, håret drar sig tillbaka, rynkor tar allt större plats i ansiktet, man kan få extra mycket hud och fettlager under hakan eller små kråkfötter kring ögonen. Det är en del av kontraktet man skriver med livet och åldras är ingen lätt sak; tvärtom – de flesta upplever det här som problematiskt och för många så blir det hela ett så pass stort problem att man måste ta professionell hjälp för att korrigera de värsta problemen.

Något som också är möjligt och som man definitivt ska överväga om man känner att situationen kring sitt eget åldrande är så svår att man har svårt att klara av vardagen. Märk väl; de flesta klarar av detta utan några större problem – men för andra så blir det så pass outhärdligt att se sig själv i spegeln att man drar sig för att gå ut och det är således dessa personer som behöver hjälp i form av kirurgi.

Hjälp - utan några som helst pekpinnar; hjälp går att få och den ska också kunna tas utan att andra personer pekar på att det handlar om fåfänga eller att det finns risker inblandade.

Gällande risker så kan vi säga följande: ska du exempelvis genomföra ett ansiktslyft – något som är ett av de absolut vanligaste ingreppen – så finns det risker. Men; du kan själv minimera dessa genom att välja rätt klinik för ditt ansiktslyft. Det är nämligen en väldigt stor skillnad dels mellan olika ansiktslyft och dels också vart man väljer att genomföra dessa.

Det som gäller vid ett ansiktslyft – och andra kirurgiska ingrepp i syfte att försköna är följande:

  • Research: Du måste kolla upp klinikerna som finns och du måste läsa på vilka risker som finns vid varje ingrepp. Passar ansiktslyft med trådar dig, ska du göra ett MACS-lyft eller är det ett konventionellt ansiktslyft som du behöver. Läs på!
  • Konsultation. Viktigt är att du får gå igenom i lugn och saklig ton kring vad du förväntar dig av ditt ansiktslyft. En seriös klinik ger alltid en möjlighet till konsultation där den kirurg som ska sköta ditt ansiktslyft närvarar, förklarar ingreppets omfattning, vilka risker som finns och om det kan finnas några alternativ som passar din ansiktsform bättre. Vidare så ska du även informeras om narkos (om sådan krävs) samt hur lång konvalescens som krävs. Därefter ska du – och enbart du – fatta beslut.
  • Priset. Då det gäller ett ansiktslyft så är det alltid bättre att utföra ett sådant hos en välrenommerad klinik och betala lite mer än att vända sig till en billigare sådan. Låt inte plånboken avgöra!
5 Dec 2016