Vad kan du förvänta dig av en tandläkare?

Frågan i rubriken besvaras direkt och enligt följande: mycket mer än vad du tror. En tandläkare kan förutom det uppenbara – att laga dina tänder – hjälp dig med väldigt mycket utöver; inte minst då det gäller det rent estetiska. Ett område som länge varit lite av en bortglömd punkt sett till Sverige och tandläkare. Att exempelvis bleka sina tänder är något som tidigare – med viss förståelse – har haft låg prioritet och som dessutom varit väldigt dyrt hos tandläkare; något som numera dock både är billigt och som tas på samma allvar som andra önskemål.

Menas med detta; har du gula tänder och bor i exempelvis i Kista utanför Stockholm så finns det numera hjälp att få och detta då tandläkare är medveten om vilken handikapp detta kan innebära i det vardagliga livet. För – det är faktiskt så att många lider av detta; att man inte vågar le och att man skäms för att de tänder man visar upp har en gulare nyans än vad som brukligt är.

Gula tänder är, helt enkelt, något som står i vägen, som är hämmande och som skapar ett komplex. Att det sedan inte är lika ”allvarligt” som tandsten och karies är en annan femma och gula tänder är naturligtvis inget akut problem som måste lagas sett till den framtida hälsan.

Blek dina tänder hos en tandläkare

Men sett till det mentala så kan sådana de facto påverka negativt och därför så är det väldigt positivt att se att tandläkare idag – oavsett om de är verksamma i Kista eller i någon annan svensk stad – tar saken på allvar och att man – framförallt – erbjuder metoder som är säkra. Där har vi ytterligare en aspekt av det hela.

För; vad hade du gjort om din tandläkare inte kunnat erbjuda dig en tandblekning till ett rimligt pris? Jo, förmodligen så hade du börjat med att köpa en massa dyra produkter i din lokala butik och då dessa inte fungerat – något som ofta är fallet – så hade du köpt en massa tandblekningskit på internet. Produkter som kan föra med sig skador och som inte fungerar.

Sett ur ett hälsoperspektiv så är en tandblekning hos en tandläkare att föredra då denna kan anpassa metoden efter patientens förutsättningar och där han kan väga in riskerna som finns på ett bättre sätt.

Här kan du läsa mer om de behandlingar en tandläkare erbjuder: www.tandläkarekista.biz.

 

2 Nov 2016