Välj ditt perfekta implantat

En konstgjord tand fungerar väl så bra som en egen. Du får en jämn tandrad utan gluggar och du väljer lätt den typ av implantat som passar just för dig. Kontakta bara din tandläkare i Malmö.

När du har förlorat en tand eller skadat den, kanske du inte har brytt dig om att ersätta den. Du kanske tror att det är omöjligt eller svårt. Så är inte alls fallet. Din tandläkare har en rad olika metoder för att fixa till din tandrad och justera ditt leende.

Kronor eller bryggor

Tandimplantat i Malmö görs varje dag, och många människor har fått proffsig hjälp så att de både kan le och äta ordentligt. På tänder som finns kvar men som är skadade och fula kan tandläkaren sätta fast en konstgjord överdel på varje tand. En sådan kallas krona. Gäller det fler tänder jämte varandra säger man att man sätter dit en brygga. Man får en komplett rad med tänder och slipper gluggar och trista tandstumpar. När man äter sitter tanden fast, så en brygga är på så vis mer stabil än en tandprotes. Men om du inte har några tänder alls kan protes vara ett bra alternativ. Du ska bara ta kontakt med din tandläkare så att han får titta på vad som är bäst i ditt fall. Du får ett trevligt och personligt bemötande, så du kan känna dig helt trygg med ditt tandläkarbesök.

Titanskruvar är det permanenta alternativet

Det finns folk som absolut inte vill ha en protes. De vill ha tänder som sitter fast i munnen precis som det alltid har varit. Det går att fixa, och det märks inte att man har gjort ett tandimplantat. Faktum är att det finns äldre personer som har satt in konstgjorda tänder med titanskruvar i hela munnen. Titan är ett speciellt material som växer ihop med tandbenet, så en vacker vit konstgjord tand sitter fast med en skruv, som blir som en egen tand med tiden. Det är alltså aldrig försent att få sina tänder som man vill ha dem, och man ska inte tänka att det inte är lönt. Oavsett ålder har man behov av att förbättra sin tillvaro så mycket man kan. Det är en stor glädje på ålderns höst att kunna gå på restaurang och äta precis som förr i tiden, att kunna njuta av en trevlig måltid tillsammans med släkt och vänner och att dessutom kunna le med självförtroende.

25 Aug 2020