Välj ditt tandimplantat i Östersund

Vill du ha tillbaka ditt bett och dina tänder som de en gång såg ut? Gå inte omkring med gluggar, tandstumpar eller missfärgade tänder. Du får tänderna tillbaka med moderna tandimplantat.

Tänder går sönder, slås ut vid olyckshändelser eller missfärgas av rödvin och rökning. Mycket kan hända under årens lopp och man vill ha tillbaka sina tänder som de en gång var. Ett gott råd är att gå till tandläkaren. Tandläkare i hela landet är specialister på konstgjorda tänder, så du kan exempelvis lätt få ett tandimplantat i Östersund. Boka en tid och få mer information.

Proteser inte det enda som finns

För många är tandprotesen ett prisvärt och enkelt alternativ till egna tänder. Har man inga egna tänder alls, eller bara några enstaka tandstumpar, kan det vara ett bra val. Det medför inga märkvärdiga ingrepp. Man kan äta ordentligt igen och tugga maten. Det kan hända att en protes, trots noggrann utformning, kan skava och glappa lite. För äldre människor som har några välfungerande och bra tänder kvar, kan det vara bättre att undvika protes. Detta gäller speciellt för folk som är sjuka och inte kan prata eller göra sig förstådda. Det kan vara svårt att kommunicera och berätta var det skaver. Man får avgöra från fall till fall vad som är den lämpligaste åtgärden. Men det finns bra alternativ till protes numera.

Titanskruvar, kronor eller bryggor

En konstgjord tand som sitter fast i munnen kallas tandimplantat. Det har blivit mycket populärt att sätta fast tanden i käkbenet med en titanskruv. Skälet till detta är att titan är ett mycket speciellt material, som växer ihop med käkbenet, så att implantatet verkligen fungerar och känns som en egen tand. Titanskruvar är ett modernt och fantastiskt påfund, som många, inte minst seniorer, använder sig av.

Andra alternativ är kronor och bryggor, konstgjorda överdelar som sätts fast i munnen på befintliga tänder. Man slipar ner en dålig eller ful tand, och sätter en krona ovanpå, så att man får en snygg tand med det utseende den ska ha. Bryggor kallas det när det är flera tänder jämte varandra som ersätts av konstgjorda påbyggnader. Vilken sort av tandimplantat man än väljer, får man en jämn och fin tandrad som är lätt att rengöra och lätt att tugga med. Det är en del av livskvaliteten att unna sig en god måltid och att våga visa tänderna på foton. Exempelvis kan tandimplantat i Östersund vara ditt alternativ.

8 Oct 2020