Vårda dina tänder och slipp problem i framtiden

Tänderna kräver dagligen omvårdnad för att hållas friska. Med hälsosamma tänder kan man dessutom undvika framtida problem. Håll borta karies med en god munhygien och slipp laga hål.

För att tänderna ska vara så friska som det bara går så bör du se till att sköta den dagliga tandborstningen ordentligt och det bra om du också använder tandtråd varje dag. För att tänderna ska bli noggrant rena så bör du borsta i hela två minuter som är den rekommenderade tiden att lägga på tandborstningen. Om du har svårt att hålla reda på tiden så kan du köpa en eltandborste som talar om för dig att nu har två minuter gått. En eltandborste rengör också väldigt noggrant så det är en väl värd investering för dina tänder.

Regelbundna besök hos tandläkaren

För att dina tänder så vara i toppform så bör du besöka din tandläkare regelbundet för då har ni en bra koll på vad som sker med dina tänder och tandkött. Med regelbundna kontroller så kommer du kunna förebygga framtida problem lättare som exempelvis karies och tandköttsinflammation. Vid en undersökning är det vanligt att man också får en stund hos tandhygienisten och där får du bland annat hjälp med att ta bort plack. Om du inte har en tandläkare och du letar efter en så kan du hitta din tandläkare genom att söka på nätet. Du kan till exempel söka på “skicklig tandläkare i Malmö” och du kan då välja från de alternativen som dyker upp.

23 Mar 2021